Saknar nyanser

Inför att få barn finns det några heliga ting som Regionen/vården försöker propsa på.

Det mest framträdande är väl kanske amning.

Allt med amning är bra! Barnets immunförsvar, anknytningen, att den får i sig exakt allt en bebis behöver osv. Jag köper det, ifrågasätter inte något av allt det där! Jag kommer göra allt för att amma 6 månader. Amen! Som i tv-rummet på BB – amningens 10 budord…. (nä, ska inte dra dem)!

Men jag fattade på riktigt inte att det fanns nackdelar. Inte heller där förra veckan när mjölken sprutade ur brösten och vi fyllde flaskor i kylen som Elvis kunde dra i sig på 10 min och sedan däcka helt mätt i 3h….

Nu när jag försöker hel-amma räcker inte några 3 timmars mellanrum….Elvis vill ha bröstet JÄMT! Och då snackar vi tutta lite här o tutta lite där, helst varannan timme på natten. Det är som att han draaaaar ut på det för att gosa med mamman, äta, slumra, gosa, äta mer….. mamman = heeeeelt slut. Jag saknar bara nyanser av sanningen. Det kanske blir bättre, men det kan också komma komplikationer, såriga bröstvårtor mm mm, varför har man inte förberett oss mammor på att det finns hinder på vägen?

Visst, jag är också optimist men jag gillar inte oärlighet och vill gärna veta på förhand vad som kommer krävas av mig.

Dagens höjdpunkt var att få se lite löpare på Landsjön Runt! Det gav mig en 30 mins boost innan jag ville totaldäcka av trötthet 😅

Så imponerad av alla och löpsuget blev enormt!David Nilsson satte banrekordet från 1983 på 37:27… min kompis Oscar hack i häl slutade 1,5min behind.Pappan och triathleten Erik Holmberg med bra klipp i steget!Rickard Norberg på hembesök från Sthlm ”landade” en fin tid runt Sjön.Min f.d klubbkompis Jenny skrällvann oväntat över Madeleine Larsson 💨/A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s